Docenten en ander lesaanbod

hatha yoga | Yin Yoga | Sivananda

Naast Ashtanga kun je bij MysoreYOGA ook allerlei andere yogastijlen beoefenen. Wil je lekker rustige yin yoga lessen, of spreekt een iets fysiekere hatha of sivananda sessie  je aan? Kies het tijdstip dat bij je past en/of de docent en yogastijl die jou het meest aanspreekt. De lessen boek je bij de desbetreffende docent zelf.

Mijn yin yoga lessen richten zich op het creëren van ruimte en rust in jouw lichaam en geest. Door de duur van de poses en het gebruik van je ademhaling stimuleer je je diepere weefsels. Dat heeft een positief effect, omdat je blokkades opruimt, ruimte creëert en stoffen aanmaakt die je lichaam helpen herstellen.

Irene Aronstein studeerde rechten en promoveert eind dit jaar aan de Radboud Universiteit, waar zij als docent en onderzoeker werkt. Daarnaast legt zij zich toe op het stimuleren en ondersteunen van het zelfbewustzijn en de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen en jongvolwassenen op een down-to-earth manier. Mede in dat kader heeft Irene zich verdiept in yin yoga en reiki.

Irene Aronstein

MA 19:30-21:30 Yin Yoga

ZA 10:45-12:15 Morning Yin

Aglaja was als kind al in beweging met ballet en judo. Later kwam de passie voor bewegen weer terug in de vorm van yoga en salsa. Na jaren van zelf yoga beoefenen en een reis naar India & Nepal besloot ze in 2009 de Sivananda Yoga opleiding te volgen.

De ochtend yoga is een combinatie van verschillende yoga vormen om je lichaam wakker te maken. Start met zonnegroeten, dan yogahoudingen en aan het eind een ontspanning.

Yin yoga, de manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken.

Spierketens te strekken en verlengen. Bij Yin yoga blijft u twee tot vijf minuten in een houding, om het trage bindweefsel de tijd te geven mee te bewegen.

Sivananda-yoga is een holistisch yoga vorm, gericht op het vergroten van de vitaliteit,

het vertragen van de achteruitgang en het verlagen van de kans op ziekte. De nadruk ligt op het evenwicht tussen inspanning en ontspanning en de volledige yoga-ademhaling.

Aglaja Zwiers

MA 08:00-09:00 MorningMix Yoga

MA 09:15-10:45 Sivananda Yoga

MA 11:00-12:30 Yin Yoga

Met een pittige flow combineert Tara de statische Hatha houdingen. Een manuele correctie hier en daar. Extra aandacht aan je alignment, maar ook een beetje speelsheid, dat kenmerkt een Hatha Flow les met Tara.

Yin Yoga is een veel rustigere les, waarbij Tara je liefdevol in de houdingen helpt. Daar mag je alles even los laten, ook je spieren en je gedachten. Zo werk je in je diepere bindweefsels en ga je helemaal zen weer naar huis.

Tara Ubachs

DO 19:00-20:15 Yin Yoga

DO 20:30-21:30 Hatha Flow

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

FOLLOW ME